BSNL broadband connection issue!!!!!!!!!

Discussion in 'Broadband How to' started by sumeetm4u, May 29, 2011.

  1. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    The technician who came to my home to give modem and install net connection created a connection which is not useful for my home combo 500 plan. I want to download automatically at night.But,he created a connection which if i want to connect to internet i have to go to network connections and enable local area network connection to use net and if i want to disconnect connection i have to disable network (local area network) connection.I want to create a connection which uses my username and password to connect internet. Plzzzzzz tell me how to create such connection....:confused:
  2. meetdilip

    meetdilip The Wizard

  3. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    My modem name is DNA-A201BE-1 (type 1).The technician said that it does not support bridge mode..
  4. essbebe

    essbebe LEARNER

    If you are not confident try to back up present settings of modem
    ( with menu option BACKUP to say C:/MY documents / PPPoE settings.
    Then:
    See screen shots here.
    New Page 1
    Select "Bridging" as advised above.
    see LAST SCREEN SHOT and confirm.
    Use Dialer in computer window and connect.
  5. meetdilip

    meetdilip The Wizard

    [​IMG]

    Edit the 0_35 entry and you will find this option.

    Attached Files:

  6. axel

    axel New Member

    Type 192.168.1.1 in browser

    Give ID PW both admin

    MODEM - DNA A20BEI

    Go to Advanced Set >> WAN

    Follow the images>>>

    1

    [​IMG]

    2

    [​IMG]

    3

    [​IMG]

    4

    [​IMG]

    5

    [​IMG]

    6

    [​IMG]


    Close browser

    Wait 2 minutes before you connect with dialer
  7. essbebe

    essbebe LEARNER

    Easy method:
    RESET the modem to factory settings !!
    With power on press reset switch for 10 to 20 seconds
    try dialer in window!
    if problem back to post above.
  8. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    Guys i will do this later because of an error in my modem..I am currently using my mobile to connect net before some time when i start my modem the DSL light turns ON but after some times it starts blinking.So i am not able to connect to internet.This happens before an half hour when i start this thread.plzzzz tell me what should i do?????????
  9. axel

    axel New Member

    Plz follow these instructions and tell me...

    If you are saying DSL lights are blinking then post you SNR and attenution values.
    (find adsl tab in modem router page)

    IMP 1- When you turn on your modem and wait do you see the "Internet light" stable, blinking or off".

    IMP- If you're confident reset the modem and tell me that the IMP1 status.
  10. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    When i start my modem internet light is turned OFF.It starts after some time for few seconds and turns off..
  11. axel

    axel New Member

    OK! Now make a back up of your modem settings from DSL router page and Post your SNR and attenuation values.
  12. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    How to reset modem?????? I restart my modem and pc for 4 times but same result......
  13. axel

    axel New Member

    HIGH PRIORITY
    Back up your settings , DSL router> Management settings> Backup


    THEN PLZ
    Post your SNR and attnuation value

    There's a small hole in the back of the modem, use a ball pen nib to press and hold it for 30 seconds.
  14. essbebe

    essbebe LEARNER

    Why you want easy method ?>
    You could have done the setting with ALL the screen shots shown and given feedback.
    Any way the RESET access hole can be between ethernet port & OnOFF switch ( from similar modem 110BXI)
  15. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    I don't know how it is possible but this time modem working properly.I am very happy.thnxxx.I will try bridge mode.......
  16. essbebe

    essbebe LEARNER

    Code:
     IF IT works , DON"T REPAIR  
    try auto scheduler in PPPoE mode.
  17. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    But,how to select PPPoE mode????????
  18. meetdilip

    meetdilip The Wizard

    1. Please mention, mode you are in, PPPoE or Bridge ?

    2. Which one you intend to be in ?
  19. axel

    axel New Member

    1. Did you reset your modem?

    2. See and go to my 3rd screenshot and say which one is selected.
  20. sumeetm4u

    sumeetm4u Member

    I am in PPPoE mode..when i go to WAN it shows PPPoE mode (always ON).

Share This Page